Home > Hoorproblemen
Bij tinnitus hoort men geluid in het oor dat niet te horen is door de omgeving. Er zijn twee soorten tinnitus: een objectieve en een subjectieve tinnitus. Bij objectieve tinnitus kan het geluid dat u hoort ook door anderen gehoord worden, door middel van een microfoon of stethoscoop. Bij de subjectieve tinnitus wordt het geluid gemaakt in de hersenen en is het door niemand anders te horen. Bijna altijd is het geluid een ruis of een pieptoon. Lange tijd was er geen behandeling mogelijk, maar er is nu een therapie, die goede resultaten geeft en waarbij de tinnitus vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Als u wilt weten of het ook voor u zou kunnen werken, kunt u een afspraak maken. Wij verzoeken u daarbij aan te geven dat u voor tinnitusklachten komt.
Officieel heet Menière: de ziekte van Menière. Menière komt in aanvallen, die gepaard gaan met duizeligheid en vaak ook misselijkheid en overgeven. Tijdens zo’n aanval is het gehoor vaak veel minder. Dit herstelt zich als de aanval over is, maar het gehoor komt niet meer terug op het oude niveau. Het gehoor wordt na elke aanval minder, totdat men matig tot ernstig slechthorend is.
Als men een hoortoestel nodig heeft, omdat het gehoor minder is geworden, moeten we goed zoeken naar het juiste hoortoestel. Het oor is op een andere manier beschadigd en dat is niet te verhelpen met de standaardwaarden, die fabrikanten in hoortoestellen programmeren. Kennis en tijd zijn hierbij erg belangrijk.
Als uw gehoor van het ene op het andere moment erg achteruit is gegaan, dient u direct contact op te nemen met uw huisarts of de KNO-arts. Als u daar binnen 1 à 2 dagen terecht kunt, heeft u de grootste kans om het gehoor weer terug of grotendeels terug te krijgen. Als er blijvend gehoorverlies is en u heeft een hoortoestel nodig, dan is het moeilijk om het juiste hoortoestel te vinden. De beschadiging, die in het oor is opgetreden, kan ervoor zorgen dat het oor anders op geluid reageert dan voor de plotsdoofheid. Als u de tijd neemt en krijgt om het juiste toestel te vinden, kan het resultaat zijn dat u weer goed kunt horen. Met onze kennis kunnen wij u hierbij helpen.
Als u problemen met vergaderen heeft, dan heeft u waarschijnlijk een hoge-tonen of een zwaarder gehoorverlies. Bij een hoge-tonenverlies is het mogelijk,dat u de gesprekken gewoon weer kunt volgen, als u de hoge tonen corrigeert. Bij zwaarder gehoorverlies is het handig om gebruik te maken van andere apparatuur, bijvoorbeeld een externe microfoon. De specialist op het gebied van externe microfoons is Phonak. Bij De Jong audiciens is alles op dit gebied te verkrijgen.
Als u de muziek niet meer goed kunt horen, kan dit komen doordat het gehoor achteruit gegaan is. Als u al hoortoestellen draagt, heeft het vaak met de instellingen te maken of de muziek goed klinkt of niet. Wij zien dat veel hoortoestellen voor muziek niet goed staan ingesteld. Met een audicien, die conservatorium heeft gedaan, heeft dit onze speciale belangstelling en zoeken we graag voor u naar de oplossing van dit probleem.
Dit is het meest bekende probleem van het achteruitgaan van de oren. Eén van de eerste dingen waar u tegenaan loopt, is het niet meer goed horen in gezelschap. Als het gehoor in de hoge tonen wat afneemt, hoort u wel dat er gesproken wordt, maar u verstaat het niet meer. Met een hoortoestel kunt u dit probleem verhelpen en wordt het weer mogelijk om te verstaan in gezelschap. De technieken zijn de laatste jaren erg vooruit gegaan op dit gebied. Maak gerust een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Samen met u vinden wij de oplossing.
De aangeboren slechthorendheid is bijna altijd een bijzonder gehoorverlies. De standaardinstellingen van de fabrikant zullen u niet optimaal helpen. Het instellen van de hoortoestellen vereist daarom kennis en vakmanschap.
Als u het verkeer niet meer hoort en schrikt als een auto of bromfiets al naast u is voordat u hem gehoord heeft, kunt u het best een hoortest laten maken. Het gehoorverlies kan ervoor zorgen dat u zich niet meer goed kunt oriënteren in het verkeer en dat u de geluiden van achteren niet meer goed hoort. Wij zullen zorgen dat u weer veilig de weg op kunt. Samen met u vinden wij het hoortoestel dat bij u past.
Met het ouder worden, slijt ons gehoor. Vaak gaat dit geleidelijk. Het kan gebeuren dat u de gesprekken om u heen niet meer verstaat. Doordat het gehoor in de hoge tonen afneemt, kunt u de spraak niet meer onderscheiden. Een hoortoestel is dan de oplossing..
Heel vaak is de televisie een indicatie voor het gehoor. Als u de televisie harder moet zetten om het te kunnen verstaan, dan is het gehoor in de hoge tonen wat minder. Er zijn twee oplossingen mogelijk. U kunt hoortoestellen proberen en dat kan de oplossing zijn, maar als u dat niet wilt, kan een koptelefoon heel goed helpen. U hoeft dus niet meteen aan hoortoestellen. Laat u voorlichten over de mogelijkheden.
Twijfelt u over uw gehoor of herkent u één van de symptomen hierboven?
Kom dan gerust eens langs in onze winkel. U kunt ook online een afspraak maken. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug om deze te bevestigen.