De Jong Audiciens logo

Afspraak

Menu

Onze hoorhulpmiddelen

Bekijk alle oplossingen

Televisie

Als u de televisie moeilijk kunt verstaan, dan kan het helpen een koptelefoon te gebruiken of het geluid direct in uw hoortoestel te laten horen. Deze laatste keuze zorgt ervoor dat u de tv uitstekend kunt verstaan. Het geluid kunt u onafhankelijk van de televisie in sterkte afstellen. Dus de omgeving kan het geluid van de televisie normaal horen en u hoort het versterkt.

Een voordeel is ook dat u de televisie én de omgeving kunt blijven horen. Zo bent u niet afgesloten van de buitenwereld en kunt u gewoon de telefoon over horen gaan of de deurbel horen.

Elke fabrikant heeft op dit moment ook een eigen systeem voor de televisie. Vraag bij ons na of het ook mogelijk is voor uw hoortoestellen.

Wek- en waarschuwingssyteem

Wek en waarschuw

Als u een wat zwaarder gehoorverlies heeft, dan kan het zijn dat u de wekker niet hoort. Er zijn voor dit probleem twee oplossingen: een flitswekker of een trilwekker. Als uw flitswekker afloopt, dan gaat de lamp die ingebouwd is in de wekker, flitsen en op uw vaste telefoon. Bij de trilwekker heeft u een trilschijf onder uw kussen of matras liggen waardoor u gewekt wordt door de trillingen, die de trilschijf afgeeft.

Bij een gehoorverlies van 40 decibel is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor een wek-waarschuwingssysteem. In dit systeem zit een wekker, een oplossing voor de deurbel en een rookmelder. Het wek-waarschuwingssysteem is er in een flits uitvoering en in een tril uitvoering.

mobiel hulpmiddelen

Mobiel

Met de meeste hoortoestellen is het mogelijk om te bellen met uw mobiele telefoon. Elk merk heeft daarvoor een eigen oplossing.

Laat onze audicien u hierover informeren.